Tuesday, November 29, 2011

:: Tragedi 28. 11. 2011 ::

Assalamualaikum.

Hai readers. hurm. tengok tajuk n3 tu kan. macam ada tak kena. dan memang pon ada benda yang tidak kena. okei. mula-mula fiza nak tanya korang-korang yang penah kapel nie kan. korang pernah gaduh tak dengan bf korang? ala..tipula cakap kan kalo korang tak pernah gaduh. nipu sangat2 la. sedangkan lidah lagi tergigit. inikan pula manusia kan. orang yang da kawen pon bergaduh dan cerai berai. okei2. da2. mintak jauh semua cerai berai neh. 

okei. back to the title. yes. that day i have problem with him. dari gaduh benda kecik jadi benda besar. aduhai. bile da berdamai kan. fikir2 balik bodohnya rasa sebab gaduh benda yang kecik. then yang besarkan hal tu masalah tu. patotla. pompuan kan ada 9 nafsu. meh nak ceghita meh. gaduhnya bukan sebab ape pon. lambat angkat fon, lambat balas msg. bukan die curang pon juz tengok bola dengan kawan die. mungkin sebab sekarang sorang dok kelantan, sorang dok KL. mula la setan2 tu dok hasut aku benda macam2. astaghfirullahalazim. 

okei. bile benda kecik nie da settle, datang plak masalah baru. yes. my bf memang pantang kalo i komen2 dengan lelaki lain. tak kesah la. junior ke fiza ke, senior ke, mana-mana yang dia tak suke tu memang dia marah. nak chat ngn laki lain? hurm . lagi la. nak add jantan2 yang xkenal pon sama..tak denya.. dan pada hari tu fiza ada komen ngan laki lain. ala. junior je pon. komen2 pon pasal lagu. bukan tergedik-gedik cam pompuan lain dok komen. tapi tu la. kalau dia tak suka kan, xleh la.

dan dari situla kami gaduh. fieza rasa sepanjang nak masuk 2 tahun kami kapel neh, tak pernah gaduh besar cmnie. gaduh biasa2 tu ade la. nie leh lak men serang-serang kat fb. then bile die wat status ade kawan lama dia. pompuan. komen dia. dan pompuan tu penah rapat ngn my bf sebelum kitorang kapel. ala. kawan sekolah. walaupun mereka tak kapel, tapi jeles taw. dan saya taw dia balas komen pompuan tu sebab nak sakitkan hati saya. yela. tengah gaduh kan. masing-masing ego lagi tinggi dari kepala masing-masing.

mana yang taw tu, taw la kan apa yang jadi. malas nak cerita ape yang jadi. cukupla untuk hari tu. dan kalau boleh memang benda nie tak nak jadi lagi. cube cakap sape tak sayang boyfriend weh. semua kalo boleh nak kepit pakwe masing2 kan pg mane2. . 

walaubagaimanapun dia berjaya untuk pujuk saya balik. tapi bile saya renung-renungkan balik kan, laki nie kalo marah sekejap je, yang selalu dok panjang2 neh pompuan. sebab saya yang alami kan. ish3. buruk betol perangai. mula2 pkir nak deactive fb. pastu tak jadi la. my bf ckp jangan deactive mase die tengah pujuk saya. saya ingatkan kenapa kan. sebab mase dalam fon tu memang malas sangat nak cakap dengan dia walaupun da dok pujuk2 kan. * ha. ego la tu*. 

dan bila saya bangun pagi esok bukak fb. then ini yang saya dapat. :






Dia mula memujuk saya menggunakan alternatif lain. iaitu fb. memang mase nie hati saya yang remuk, kecewa, sakit hati mula berbunga-bunga kembali. ternyata dia bijak menggunakan alternatif lain. sayang awk sangat2 la sayang. dan saya juga telah menghantar isi hati saya kat fb untuk si dia.


dan saya juga telah skype dengan si dia. atas permintaan dia.


dalam setiap perhubungan mesti ada tolak ansur, kejujuran, dan percaya mempercayai. dan saya teringat kata-kata boyfriend saya masa dia tengah pujuk saya. 
manusia mana yang tak pernah buat kesalahan sayang. apa yang kita gaduh, sebesar mana pon kita gaduh b tetap sayang mucuk. mucuk la wanita pertama yang mengajar b erti percintaan dan kebahagiaan. sebab kita gaduhla kita boleh kenal diri kita macam mana. dan masing-masing perlu tegur masing-masing untuk memperbaiki perhubungan sayang..semua nie untuk masa hadapan kita nanti.. sebab tu b nak jadikan ini pengajaran untuk kita .. mucuk sentiasa ada dalam hati b..percaya la sayang..b tak pernah rasa bahagia sebelum nie. b tak pernah kenal erti cinta sebenar sebelum nie.. bila sayang hadir dalam hdup b..sayang ajar b semua tu..mucuk bagi b kebahagiaan..b sayang mucuk sangat2..
                       MOHD FIRDAUS MOHD  SAID,29.11.2011,0100am.

yea. kamu sentiasa berada dalam hati saya juga encik chenta.:)



cik jaja kata~sekarang kami da okei cukupla dengan perang dunia cinta tu,ehee. dan saya tak sabar untuk menghabiskan cuti yang ade sebulan lebih lagi untuk jumpe si dia. stiap kali saya balik dari kampung dia akan menjemput saya. tunggu saya balik ea sayang..:)ILYSM & IMYDM DEAR!
                                                                 













5 comments:

ana raisya said...

besa la tu...sedgkn lidh lgi tgigit :)

fieza jaja said...

ana raisya~thnks ana.. tu la kan. nak wat cmne. manusia biasa xlari dari kesalahan.

Mrs Military said...

Kalau ada button "like" seribu kali, has nak like seribu kali ^_^

fieza jaja said...

has~heee! adeh. kena ade button mcm fb la mcm neh. heehe

pyqa said...

wuuuuu shweeet :) jelesss taw. bagus laa dah okayy. pyqa pon tak sabar nak jumpa si dia :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...